Imagen Sección

L'alimentació en la quarantena

Imagen Sección

Un dels grans reptes que ens hem proposat en la quarantena és mantenir una alimentació sana i evitar engreixar-nos.

El CNC et vol donar alguns consells perquè controlis millor la teva alimentació, i alhora et sentis millor cada dia:

- Controla quantitats: com que estem cremant menys, hauríem de consumir menys. Per tant, és bo reduir els àpats. És una realitat que costa molt d'aplicar, però n'hem de ser conscients en dos moments claus: quan cuinem i quan servim el menjar.

- Evitar menjar entre hores: la "norma" dels cinc àpats diaris ens la podem saltar aquests dies. És possible que berenem o fem el segon esmorzar per rutina, i no pas per gana. Escolta't i reflexiona si realment tens gana per menjar.

- Augmenta les racions de fruita: aquest és un període perfecte per fer-te una bona macedònia o prendre fruita de postre. Inclou-la en el teu dia a dia. Evita els ultra processats. Si t'agrada cuinar, és un bon moment per fer-ho i valorar el menjar de proximitat o casolà.

- Redueix els hidrats de carboni, sobretot a la nit.

- Posa’t objectius viables i visibilitza'ls: no cal que facis un règim estricte. Tampoc cal que et limitis tot. Pensa en el que és més important canviar dels teus hàbits alimentaris, escriure-los en un pòsit i penja'l a la cuina.

- Regala’t una recompensa. Per exemple, si durant tota la setmana has complert els teus objectius i has controlat l'alimentació, divendres a la nit pots fer un "extra" menjant allò que tant t'agrada. I el cap de setmana sigues més flexible amb tu mateix.

- Comparteix: intenta menjar acompanyat. Tot i fer teletreball, és millor compartir els àpats amb la parella, família o amics per tal de parlar mentre es menja. D'aquesta manera, les converses seran el més rellevant i la ingesta d'aliments perdran importància.

- Relativitza. Si tot i això ens engreixem un parell de quilos, no passa res. Després tot tornarà al seu lloc quan el nostre dia a dia s'adapti a la normalitat. És un moment excepcional que requereixen rutines diferents. Fes el que et faci sentir millor sense sumar-li un excés d'importància.

 

Molts ànims amb l'alimentació, i amb la situació en general. Això sí: queda't a casa!

  • 93-213-43-44
  • cnc@cncatalunya.cat