Imagen Sección

HISTÒRIA

 El 21 d’Abril de 1931 va ser fundat el CN Catalunya per un grup d’entusiastes d’aquest esport i tingué com a seu els coneguts “Banys Orientals” de Barcelona, situats al barri de la Barceloneta.

Amb la guerra civil l’esforç de tots els socis per tirar endavant es va veure troncat fins que un acord amb l’empresa Baños Populares de Barcelona, al 1943 va suposar la cessió de la piscina pública de la Travessera de Gràcia, al nº 218. Allà a la Travessera el Club va adquirir una gran personalitat com entitat social, i una important vinculació al Barri de Gràcia. Els anys passaven i a la Travessera el Club va celebrar el seu XXV aniversari. Al 1969 acabava el contracte amb l’empresa Baños Populares de Barcelona i el Club va haver de deixar les instal·lacions que havia utilitzat fins aleshores. Amb això tornaven els problemes i la lluita per la supervivència.  

El mateix any de la pèrdua del local de la Travessera, l’Ajuntament de Barcelona va cedir un espai a la platja de la Barceloneta. Aquest local només comptava amb vestidors i dutxes, per la qual cosa els nedadors havien de desplaçar-se a la Sant Jordi a l’hivern i les Picornell a l’estiu, per poder dur a terme els entrenaments. Llavors, es va llogar un local a uns baixos del carrer Torrent d’en Vidalet, on es va donar cabuda a les oficines i el Local Social del Club.

Finalment, al 1972 i com reconeixement dels mèrits i de l’historial del Club es va aconseguir de l’Ajuntament de Barcelona la concessió de la Piscina Municipal “Pau Negre”. Al 1981 es va conmemorar el 50 aniversari de la fundació del Club. Amb la inaguració de la Pau Negre es tancava una de les etapes més difícils de l’entitat en la que va perillar la seva mateixa supervivencia. L’entrega i la perseverancia dels que van deixar l’entranyable Travessera per mantenir el caliu del club a l’humil local del Torrent va obtenir els seus fruits amb la cessió al Natació Catalunya de les noves instal·lacions de Can Toda.

El Club ha viscut un constant creixement esportiu i social, que la natació i el waterpolo no han fet més que coronar amb les fites esportives més importants a nivell català, estatal i internacional. Poques entitats de Gràcia i fins i tot de Barcelona poden fer un balanç després de 75 anys d’història tan positiu com el nostre i que ara, a punt de finalitzar les obres de remodelació de les instal·lacions, sabem que créixer i arribar on vam estar i on volem tornar a ser, només és posible si es té en compte en tot moment un capital humà generós en tots els estaments: directius, esportistes, treballadors, associats… i poder mantenir la línia que ha permés que amb modèstia però amb orgull, s’hagi portat fins ara i es portarà en un futur proper, el nom del Club, el de Gràcia i el de Catalunya el més lluny possible.

  • 93-213-43-44
  • cnc@cncatalunya.cat