Imagen Sección

Hàbits en la quarantena?

Imagen Sección

Sí! És molt important mantenir una rutina durant aquestes setmanes a casa.

 

Una de les dificultats que compartim és la fixació d'un horari, unes obligacions, unes rutines... però els psicòlegs han senyalat aquests elements com a imprescindibles per portar el millor possible la quarantena. És per això que nosaltres et donem alguns consells:

 

- No treballis en excés: si estàs fent teletreball és fàcil allargar la jornada fins al vespre amb l'excusa de "no tinc res millor a fer". És un error, perquè centres totes les teves energies en una sola qüestió. Treballa, però també cerca maneres de desconnectar quan acabis a una hora raonable la jornada.

 

- Fes esport, escolta't i mesura el que necessites: És important mantenir el cos actiu i la ment clara. És per això que el CNC ha posat a la teva disposició classes virtuals en directe a través de l'Instagram del Club (i es queden guardades 24 hores per fer-les més tard o l'endemà). Des del CNC creiem que és important l'activitat física en qualsevol moment de la teva vida, però ara més. Tanmateix, cada persona ha d'escoltar-se i saber què necessita. Potser a un no li convé estar cada dia fent esport al màxim i prefereix fer meditació, estiraments, ioga... i un altre necessita cremar l'energia que no consumeix d'alguna manera. Pregunta't: "Què és el que necessito?"

 

- Estableix els àpats en el mateix horari: Esmorza, dina i sopa més o menys a les mateixes hores cada dia. No cal ser molt estricte, però sí mantenir un ordre alimentari que ens faci sentir còmodes amb les nostres ingestes calòriques i digestions.

 

- Apaga el mòbil. Ha crescut un 300% el consum de wifi a Catalunya, segons les companyies telefòniques. Ens saturarem amb tanta pantalla! Si a qualsevol moment que tens lliure, l'aprofites per consultar les xarxes socials, crearàs una dependència innecessària que pots substituir per lectura, jocs de taula, cuina, etc.

 

- Posa’t el despertador: llevar-se a una hora raonable farà que ens sentis actiu. Quan acabi el dia, apunta't un llistat de propòsits per fer l'endemà: d'aquesta manera evitaràs les estones buides i sempre tindràs un propòsit a fer.

 

Tot i això, hem de reconèixer la nostra rutina normal és molt atrafegada. Vivim en una societat exigent i esclava de la immediatesa.

 

Potser ara hauríem de "frenar" i "gaudir" d'una mica de tranquil·litat.

 

Ara ja ho saps: segueix uns hàbits diaris però no t'exigeixis en excés. Busca el teu equilibri. El CNC t’acompanya. 

 

Queda’t a casa. 

 

  • 93-213-43-44
  • cnc@cncatalunya.cat